voordelen-postmix-grapos
Postmix
Postmix
2 min

Voordelen van Postmix Systemen

2 min

Inleiding

In de horeca- en facilitaire wereld is duurzaamheid cruciaal. Minder vervuiling en afval zijn belangrijk. Een effectieve oplossing is het postmixsysteem. Dit systeem mengt dranken zoals frisdrank en sap op het moment van serveren. Het wint aan populariteit. Maar waarom is postmix zowel ecologisch als financieel voordelig? Hieronder volgt een uitgebreide uitleg.

Postmixmachines in retro look

Ecologische voordelen van postmix

▪️ Minder Afval en Verpakkingsmateriaal

Traditionele dranken genereren veel afval door flessen en blikjes. Postmix gebruikt siropen in bulkverpakkingen, wat resulteert in aanzienlijk minder afval. Dit ondersteunt de trend naar afvalvermindering en milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

▪️ Efficiënt Transport en Lager Energieverbruik

Het vervoeren van siropen is efficiënter dan het transporteren van losse flessen en blikjes. Dit betekent minder vrachtwagenritten en een lagere CO2-uitstoot. Minder energieverbruik draagt bij aan een groener imago van je bedrijf.

▪️ Duurzaamheid en Materiaalgebruik

Veel postmixsystemen zijn gemaakt met duurzame materialen. Dit vermindert de noodzaak voor nieuwe grondstoffen. Herbruikbare materialen dragen bij aan de circulaire economie.

BiB-verpakkingen in plaats van flesjes en blikjes

Economische Voordelen van postmix

▪️ Kostenbesparing op Lange Termijn

Siropen voor postmix zijn op lange termijn voordeliger dan losse drankjes. Minder kosten per geserveerde eenheid betekent meer winst. Goed voor de bedrijfsfinanciën en aantrekkelijk voor budgetbewuste managers.

▪️ Efficiëntie in Service en Opslag

Postmixsystemen bieden snelle service, ideaal tijdens piekuren. Ze nemen minder ruimte in dan een voorraad flessen en blikjes. Dit zorgt voor een georganiseerde opslag en meer ruimte in je bedrijf.

▪️ Flexibiliteit en Klanttevredenheid

Met postmix pas je de smaak en sterkte van dranken gemakkelijk aan. Dit verhoogt de tevredenheid en loyaliteit van klanten. Flexibiliteit in aanbod is een grote plus in de hedendaagse horeca.


Uitgebreide Toepassingen voor postmix

Postmixsystemen beperken zich niet alleen tot het serveren van standaard frisdranken. De veelzijdigheid van deze systemen maakt ze een waardevolle toevoeging voor een breed scala aan horecagelegenheden. Hier zijn enkele specifieke voorbeelden:

▪️ Sappen en Gezonde Dranken

Gezondheidstrends stimuleren de vraag naar verse, natuurlijke sappen. Postmix kan gebruikt worden om verschillende soorten vruchtensappen te serveren, zoals sinaasappel-, appel- en bessensappen. Dit is ideaal voor ontbijtbuffetten in hotels of maaltijden in bedrijfsrestaurants.


▪️ Energiedranken en Sportdranken

Sportbars en fitnesscentra kunnen profiteren van postmixsystemen door energie- en vitaminedranken aan te bieden. Dit biedt een snelle en efficiënte manier om klanten te voorzien van verfrissende dranken.

▪️ Cocktails en Mixjes

Bars en nachtclubs kunnen postmixsystemen gebruiken om populaire cocktails te serveren. Door basisingrediënten zoals cola, tonic of ginger ale via postmix te serveren, kan de bereidingstijd van cocktails aanzienlijk verkort worden. Dit zorgt voor snellere service en tevreden klanten tijdens drukke avonden.

▪️ Speciale Dranken en Seizoensgebonden Aanbiedingen

Restaurants kunnen seizoensgebonden drankjes of speciale aanbiedingen creëren met postmix. Denk aan limonades met zomerse smaken of warme winterdranken met een kruidige twist. Dit biedt een unieke ervaring voor gasten en maakt het menu interessanter.


Conclusie

De uitgebreide toepassingen van postmixsystemen bieden een enorme flexibiliteit voor horecaondernemers. Van gezonde sappen tot snelle cocktails, postmix kan voorzien in een breed scala aan drankbehoeften, terwijl het ook bijdraagt aan duurzaamheid en kostenbesparing. Het is een veelzijdige oplossing die goed past bij de huidige tijd van verduurzaming in de horeca.


Links:

Postmix machines en postmix dranken

Duurzaamheid in de horeca

Klantcase: Desktoptowork (postmix in bedrijfskantine)