wat-is-postmix

Wat is postmix?

Postmix is een systeem waarmee frisdrank gemaakt wordt. Een postmixmachine is aangesloten op de waterleiding. Ook is het systeem verbonden met een kartonnen doos met hierin een zak siroop (Bag-in-Box). Als laatste is het postmixapparaat veelal verbonden met een koolzuurfles. Als hierom gevraagd wordt mixt het systeem (prik)water met siroop en produceert zo een vers drankje.

Waar wordt postmix gebruikt?

Postmix wordt van oudsher veel gebruikt in de horeca. Het is veel minder arbeidsintensief dan alternatieven als flesjes of blikjes. Daarnaast is een postmixsysteem ideaal bij piekmomenten omdat de omloopsnelheid veel hoger is.

Soorten postmixmachines

Een klassieke postmixinstallatie bestaat uit een koeler/carbonator een tapzuil en een Bag-in-Box rek. Er zijn echter ook steeds meer countertop machines verkrijgbaar. Met deze apparaten zijn de koeler, carbonator en taps geïntegreerd. Op deze manier wordt veel ruimte bespaard.

Postmix is milieuvriendelijk

De laatste jaren is een postmixmachine steeds aantrekkelijker geworden omdat het stukken milieuvriendelijker is dan frisdranken uit flesjes en blikjes. Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt, wint de postmixmachine aan populariteit.