vruchtensap-ontbijtbuffet-hotels
Dranken
Dranken
3 min

Vruchtensappen bij het ontbijtbuffet

3 min


Het is vaak gezegd dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, en dat is niet zonder reden. Een goed ontbijt kan je helpen energie te krijgen voor de dag, je concentratie te verbeteren en zelfs je gewicht onder controle te houden.

Ontbijtbuffetten in hotels zijn helemaal een geweldige manier om de dag goed te beginnen. In veel hotels kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met allerlei verschillende soorten voedsel. Van gebakken eieren en bacon tot yoghurt en fruit, er is voor ieder wat wils.


Naast de verscheidenheid aan voedsel, zijn ontbijtbuffetten in hotels ook handig omdat ze vaak tot laat in de ochtend open zijn. Zo hoef je niet vroeg op te staan om op tijd te kunnen ontbijten voordat je de stad gaat verkennen.

Vaak is het ontbijtbuffet inbegrepen in de prijs van je hotelkamer, wat het ook nog voordeliger maakt. Al met al zijn ontbijtbuffetten in hotels een geweldige manier om je dag goed te beginnen en te genieten van een uitgebreid en lekker ontbijt.

Vruchtensappen bij het ontbijtbuffet

Veel hotels bieden ook verschillende soorten vruchtensappen aan op hun ontbijtbuffetten. Dit is een gezonde en lekkere manier om je dag te beginnen. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten vruchtensappen, zoals appelsap, sinaasappelsap, ananassap en vele andere. 

Vruchtensappen zijn een vullende manier om de dag te starten en zijn vaak ook makkelijk mee te nemen als je onderweg bent. Zo kun je onderweg genieten van een verfrissend drankje.

Veel hotels zetten juicedispensers op hun ontbijtbuffetten. Dit zijn automaten waaruit je zelf je sap kunt tappen. Deze dispensers bieden vaak een grote verscheidenheid aan vruchtensappen, zodat je kunt kiezen uit allerlei verschillende smaken.

Sapdispensers zijn hygiënisch en milieuvriendelijk

Sap-dispensers zijn handig omdat je zelf je vruchtensap kunt tappen zonder dat je hoeft te wachten totdat iemand je bedient. Dit kan het ontbijtbuffet een stuk efficiënter maken, zodat je snel en gemakkelijk kunt genieten van je vruchtensap.

Bovendien zijn vruchtensap-dispensers vaak ook hygiënischer dan traditionele fruitpersen. Dit komt doordat de vruchtensap direct uit de dispenser komt en niet in aanraking komt met de handen van verschillende mensen.


Deze dispensers zijn ook een stuk duurzamer dan een sinaasappelpers. 

Wat is er nou niet duurzaam aan een geperste sinaasappel?

  • Versgeperst sinaasappelsap is niet milieuvriendelijk omdat het veel energie kost om de sinaasappels te plukken en te persen. Dit leidt tot een grotere CO2-uitstoot.
  • Ook het transport van de sinaasappels naar de hotels kan bijdragen aan de uitstoot van broeikasgassen. De sinaasappels moeten vaak over grote afstanden worden vervoerd voordat ze in de hotels worden gebruikt.
  • Ten slotte is het ook niet duurzaam om de sinaasappels te plukken en te persen voor slechts één glas sinaasappelsap. Veel sinaasappels worden vernietigd tijdens het proces, wat leidt tot voedselverspilling. Dit is zowel slecht voor het milieu als voor de voedselvoorziening.

Het gekoelde transport van de sinaasappels, de opslag en het afval ervan zorgen voor een flinke belasting van het milieu.Zeker omdat gasten steeds milieubewuster worden zijn vruchtensap-dispensers een handige, duurzame en hygiënische manier om te genieten van vruchtensap op het ontbijtbuffet.

Suiker in vruchtensap

Er zit (veel) suiker in vruchtensappen. Sinaasappels bevatten natuurlijke suikers, en deze suikers blijven behouden als het sap wordt geperst. 


Of je sinaasappelsap moet drinken, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en doelen. Als je gezond wilt blijven en gewicht wilt verliezen, kan het slim zijn om je inname van suiker te beperken, inclusief de suiker in sinaasappelsap.

Het aantal mensen met diabetes neemt de afgelopen jaren alleen maar toe. Zij zullen na het drinken van een glas vers vruchtensap ‘s ochtends de rest van de dag al geen suikers meer mogen innemen. Voor hotels is het dus aan te bevelen om ook suikervrije vruchtendranken aan te bieden. 

Conclusie

Vruchtensappen zijn een geweldige manier om de dag te beginnen. Ze zijn lekker fris en smaakvol, wat het ontbijt nog aangenamer maakt. 

Het aanbieden van vruchtendranken is een kans voor hotels om zich te onderscheiden van andere accommodaties. Veel hotels bieden hetzelfde ontbijt aan, maar door onder andere suikervrije vruchtendranken aan te bieden, kunnen ze zich onderscheiden en een unieke ervaring bieden aan hun gasten.