Suikervrije frisdranken

zonder de milieuvervuilende verpakkingen!

Suikervrije frisdranken

Hier is de milieuvriendelijke oplossing die dit mogelijk maakt!

Vitamindrinks met een tapinstallatie

Duurzame limonades

De enorme hoeveelheid plastic flesjes die geproduceerd worden drukt zwaar op ons ecosysteem. Veel van deze flesjes worden niet volledig gerecycled en er eindigen nog veel te veel als zwerfafval of in de oceaan.


Een bijdrage aan de oplossing voor dit probleem is een Vitamindrinks schenksysteem. De light-drankjes worden niet geleverd in flesjes of blikjes, maar kunnen worden getapt uit een dispenser. Dorstlessers met een minimale belasting voor het milieu. 

22+

suikervrije dranken

10+

unieke schenksystemen

90%

minder CO² uitstoot!
Minder CO² uitstoot door te werken met een schenksysteem

Bewezen duurzame schenksystemen

Al meer dan 14 jaar leveren wij duurzame schenksystemen en gezonde dranken aan verschillende Nederlandse en Belgische bedrijven. Per dag genieten duizenden mensen op de meest uiteenlopende locaties van onze dranken. 

Onze dranken worden op al deze locaties ter plekke bereid met water uit de kraan. Hierdoor vindt er een enorme besparing plaats op transport, opslag en handling van PET-flessen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze dranken. Hoe meer mensen een duurzaam drankje tappen, des te minder er onnodig CO² uitgestoten wordt.

"We horen alleen maar positieve reacties over de dranken"

"Hiervoor hadden we een koelkast staan vol met blikjes. De nadelen... heel veel opslag, veel werk met aanvullen van de blikjes en de blikjes werden vaak half opgedronken en weggegooid, veel afval en hoge kosten. Dit schenksysteem heeft ons veel geld, opslag, afval en werk bespaard. Top systeem!"
Ramon van Wolfswinkel - Executive chef at SolutionS verslavingszorg 

Zij gebruiken al veel minder PET-flessen

Light frisdranken met weinig calorieën

Light-frisdranken met weinig Kcal

Vitamindrinks zijn frisdranken met verrassende (fruit)smaken. Heerlijke dorstlessers met een volle smaak met niet meer dan 1% suiker. Voor een gezonde boost hebben we aan alle smaken vitamines en mineralen toegevoegd. Al deze dranken bevatten maar weinig calorieën. Een drankje bevat maximaal 6 kcal per 100 ml. We voegen geen extra suikers toe. Dit maakt dat deze dranken prima passen in een koolhydraat-arm dieet, waar veel mensen met diabetes zich aan houden.
Milieuvriendelijke Bag-in-Box verpakkingen

Minder PET - meer Bag-in-Box!

Onze producten worden verpakt in handzame kartonnen dozen. In deze dozen zit een zak met daarin siroop. De siroop wordt door de dispenser vermengd met (prik)water en zo wordt vers limonade gemaakt. De meeste dranken worden geleverd in verpakkingen van 10kg, maar er zijn ook kleinere verpakkingen van 5kg of 3kg.

Na gebruik kan de lege zak siroop bij het plastic afval en de kartonnen doos bij het papierafval: volledig recyclebaar.

Elke smaak mét prik of zonder prik

Een unieke eigenschap van onze vitamindrinks is dat ze goed smaken mét en zonder prikwater. Sterker nog, of je een drankje plat of bruisend proeft, voegt vaak een extra dimensie toe aan de smaakbeleving. De mogelijkheden om een buitengewoon drankje te creëren zijn zeer uitgebreid!
Vitamindrinks Vitop9 van Grapos

2 bedrijven die al duurzaam zijn gaan schenken

Booking.com


Booking.com is een internationaal bedrijf met haar hoofdkantoor in Amsterdam. In de binnenstad van Amsterdam werken voor dit technologiebedrijf meer dan 5000 medewerkers in 12 verschillende kantoren. De medewerkers komen van over de hele wereld naar Amsterdam om daar te wonen en te werken.

Al deze medewerkers genieten van eten en drinken op kantoor. Maar de vierkante meterprijs in hartje Amsterdam ligt rond de € 5000,-. Dit maakt alle ruimte enorm kostbaar en moet elke vierkante meter goed besteed worden. Een rolcontainer vol met drinken is niet alleen vervuilend maar ook nog eens extreme geldverspilling!

Sinds 2017 werkt Booking.com met duurzame schenksystemen. Met gefilterd kraanwater worden frisse vitamindrinks bereid in de restaurants.

Hiermee bespaarde Booking.com in 2018 ruim 30 ton CO²-uitstoot!


null


null

High Tech Campus Eindhoven


High Tech Campus Eindhoven is de slimste km² van Europa met meer dan 220 bedrijven en instellingen, 12.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers die werken aan de ontwikkeling van toekomstige technologieën en producten.

Op de Strip, de centrale straat van de campus, liggen verschillende restaurants en koffiezaken. Onlangs is The Strip verlengd om er ruimte te bieden aan drie nieuwe restaurants, allemaal ondergebracht in hetzelfde gebouw zodat bezoekers ter plekke bepalen voor welke smaak zij die dag gaan.

In de restaurants ligt de nadruk op duurzaamheid. Door de installatie van de frisdranktap met vitamindrinks wordt de hoeveelheid plastic flesjes enorm gereduceerd. 

Unieke voordelen van dit systeem

geen toegevoegde suikers

Geen extra suiker

Niet meer dan 1% van nature aanwezige vruchtensuikers

vol vitamines

Vol vitamines

Een verantwoorde boost aan elk drankje!
weinig calorieën

Weinig calorieën

Steeds vaker een bewuste keuze van veel mensen.
Vegan

100% Vegan

Zonder dierlijke toevoegingen en vrij van allergenen.

Geen PET flessen meer

Geen berg afval van plastic flesjes meer.

Minder opslag

Een opslagruimte vol frisdrank is verleden tijd.

Minder koeling

Geen hoge investering in koeltechniek en energiekosten.

Minder handling

Geen gesleep meer met flessen of blikjes.

Uniek

Schenk vitamindrinks zowel mét als zonder prik.

Hygiënisch

Simpel voldoen aan de hygiënecode.

Altijd koud

Altijd de beschikking over ijskoude dranken.

Weinig onderhoud

Eenvoudig te reinigen door het interne reinigingssysteem.
van der Valk Den Haag werkt met een systeem van Grapos

49x vliegen naar Parijs bespaard!

"Dankzij de schenksystemen van Grapos, bespaarden we afgelopen jaar ruim   7 ton   aan CO² uitstoot!"


Niels van den Dries- F&B Manager van der Valk Hotel Den Haag

Overtuigd? Vraag hier je offerte aan!